Thursday, April 19, 2012

Family BARU !

        HAI ! . new post now . hehe . okelah , sekarang nak cerite apa yang berlaku sepanjang blog ni berhabuk . Dulu ade ingat tak wena ada bagitaw wena pernah join satu group fasi . *hmm , nt sure wena ada bgataw or tak , lupe sudah . Tak pe la . kalau ada alhamdulillah , kalau tak ada , maaf di pinta ea . tajuk post : FAMILY BARU . Apa family baru tetibe ni kan , hehe , oke , jom start cerite . wena ada join satu group / club fasi,mean kiteorang akan ke sekolah - sekolah untuk menjalankan aktiviti kepada budak-budak yang terpilih , kami beri aktiviti,kami beri bantuan , semangat , ilmu , kasih sayang ,serta tinggalkan dia orang dengan pengalaman yang insyaAllah dia orang tak akan dapat lupekan . First kem wena join , Afiq yang bawak masuk , dulu wena memang tak bergaul dengan orang lain selain kawan wena je . orang tak kenal , wena tak tegur , hehe . sombong kan . tapi itu dulu la . alhamdulillah lepas masuk group ni , wena lebih suke cakap dengan orang , * makin banyak bebel kowt ==" . hehe . thnks to Afiq , sebab ajak join group ni . <3 . Mule-mule wena join kem ni semua ye budak tua2 taw . semua senior wena . siyesly,memang best la , dilayan bagai seorang adik yang manja walaupun wena pun fasi . hehe . rindu akak-akak fasi dulu . tapi sekarang semua da pergi practical . :(
         Nak disambung cerite , bila ada yang pergi , mesti ada yang mengantinya betul tak ? kem fasi ni still berjalan , tetapi apa yang berbeza sekarang , ahli nya . wena mula tarik budak rumah wena : naddy , kawan rapat wena sendiri , kak khai , kaka bilik wena dengan kak farizan , dia pun satu bilik dengan wena . kami sama2 join group ni . Afiq still la dengan budak rumah dia : along , abg naim , epul , haziq/kechik , ameer , n shacz . lepas tu , ada lagi dua orang taw yang join  : ciko n kak niesa/akak kechik molek . hehe . opss , sebelum lupe , ade lagi la : doy , epul (unirazak,umtech semua dia sapu voice idol ) , apek (rumah sekali dengan ciko ) .  kami sama2 join group fasi . first kem di sekolah menengah muzaffar shah , semngol perak . sekolah lama Afiq . start dari kem 2 la kami semua jadi lebih rapat . semua bende buat sama-sama . Sehingga kan , wujudlah satu FAMILY KRUK2 . nama tu ambil dari lawak ke der kowt,nt sure la . hehe . apa yang menjadikan nama KRUK tu sesuai . Kami Rapat Umpama Keluarga . (KRUK) . hehe . so , wujudlah satu family baru ! . bile malam , ade jela yang mengajak lepak , hehe , lepak sana sini , apa yang penting , kami bersama . haaa , kite orang pun ada buat aktiviti sendiri , outing sungai congkak ! . bakar ayam sesame . memang terbaik la . insyaAllah akan menyusul outing kami sama-sama lagi . **kami bersamamu, dalam suka dan duka, dalam kesenangan dan kesusahan, Sungguh indah bagi kami bersama semua, senyum dan tangisan kami lalui bersama, Dalam sebuah keluarga yang gembira. Pahit manis kami rasakan, Baik buruk pun kami saling tahu, dan takkan ada yang dapat pecahkan kami. Hanya mautlah yang memisahkan kami.Insyaallah . . OKE . PICS TIME ! . jom tengok jom , masuk sikit je ni . kalau semua , memang banyak la . apa yang penting , memories dalam hati ryt ? :)

Kem Kepimpinan Diri di Muzaffar Shah .


wena ngn afiq, nt sure time aktiviti apa ni . ambil gambar jap . :P

sebelum pergi kem di crm unirazak . almak aii , gambat tak ikut urutan . tak pe la oke .
kak farizan , kak niesa , wena , naddy . kak khai tak tahu man pergi . LESAP :p

ta'aruf time !  luah2 . hehe . sesi luahan perasaan , group dgn abg naim

ketua fasi kite . abg wan a.k.a ciko . dengan pemerhati : ameer 

shahir ke ? haha . no2 . ni haziq , bulan naddy , dengan ameer , abg macho kite . dalam bus , otw ke perak .

abg naim dengan epul . * msg awek : jgn risau syg , abg pergi kem je . HAHA :p

kak farizan , HAAA ! ni kak khai . hehe . naddy n kak eira . salah seorang fasi jugak ni . 

Outing time ! Putrajaya & Sungai Congkak . 
di Putrajaya . HARIMAU . aum2 . hehe . baju same . 

sebelum pergi sg.congkak . ambil gambar dulu lorh ! hehe

pilih2 . ambil satu , percume satu . :P

saje masuk gambar ni . kantoi pic ! hehe . no la . ni mase makan , semua kelaparan . tak pandang tepi semua da , dapat makanan senyap =="

selesai makan , selesai mandi . balik pula la kite ! 

ni calon2 ustazah pilihan . hehe . 

jom2 masuk sg.congkak . hehe . macam budak tadika pergi lawatan , * baju sama 

AYAM ! BAKAR ! MAKAN ! :D

  **p/s : Last : saya sayang family ni . :) . thanks semua . 2jela nak cerite . hehe . nak cerite banyak , next post oke . penat menaip sudah . oklah , nak mandi , ciap2 , nak turun makan pula . maaf kalau salah eja , terkasar bahasa , bahasa pelik , semua datang dari diri wena yang banyak kekurangan ni . insyaAllah akan diubah . hehe . tc ! asslamualaikum . 

            ___________________♪ ♫ ♩ ♬

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

love ! ! :)

Daisypath Anniversary tickers